Salut!

Reflexió sobre les problemàtiques de l'Àfrica
Salut!

Què és Salut!?

SALUT! és un espectacle creat per la companyia de teatre FREC A FREC, a partir d’un encàrrec de FARMACÈUTICS MUNDI i MEDICUS MUNDI, per acostar als joves d’occident la problemàtica del continent africà pel que fa a salut, i tot el que des d’aquí podem fer per tal de millorar la seva situació.
FREC A FREC utilitzem el teatre per conèixer, analitzar i intentar trobar camins per posar el nostre granet de sorra alhora d’intentar millorar les condicions de vida d’aquest potent continent que és Àfrica.
El procés de treball que s’ha seguit consisteix, en primer lloc, a recollir informació a partir de la feina que fan FARMACÈUTICS MUNDI i MEDICUS MUNDI a l’Àfrica. A partir d’aquí, hem creat escenes utilitzant diferents tècniques teatrals. En aquestes escenes l’espectador serà testimoni de situacions que potser ni s’imaginava i se n’adonarà que ell també forma part de tot aquest engranatge.
Acompanyant la representació i aprofitant l’impacte emocional provocat, hi haurà una part interactiva amb el públic, en que es reflexionarà sobre el que hem vist representat i buscarem alternatives per modificar la situació.

Sinopsi

Ens traslladem a l’Àfrica. En un poblat al mig del no res hi viu la Makena amb el seu fill, en Jengo. En Jengo porta tres dies amb diarrea i cada cop està pitjor. La Makena decideix sortir a buscar la medicació que pugui salvar el seu fill.
En aquest camí trobarà diferents obstacles que haurà d’anar solucionant per tal d’aconseguir la medecina que pot salvar el seu petit.

Ara ens traslladem a l’Àfrica (Sudan), en una sucursal occidental d’una empresa de refrescos. Aquesta fàbrica s’ha abastit amb tota l’aigua potable dels pobles del voltant i el marit de la Makena treballa en aquesta fàbrica.
La Makena en adonar-se que quasi ha estat a punt de perdre el seu fill va a parlar amb l’encarregat per demanar si podria arreglar la seva situació. Fer que al seu poble es recuperi l’aigua potable i que el seu marit i els treballadors autòctons no perdin la feina. L’encarregat no sap com reaccionar. L’encarregat parla amb la seva germana soibre aquesta situació.

Vols que fem aquest espectacle per a vosaltres?

Posa't en contacte amb nosaltres
Escriu-nos