Ho volia dir, però...

Teatre al Caixafòrum
Ho volia dir, però...

Què és Ho volia dir, però...?

Aquesta obra ofereix una possibilitat única: que el públic sigui alhora protagonista i espectador de situacions conflictives que en la seva vida costa d'analitzar i, per tant, resoldre. Podríem dir que és com fer un assaig de la pròpia vida.

Sinopsi

Avui la Rosa fa 13 anys i s'ha proposat que sigui el dia més feliç de la seva vida. És primavera, els exàmens han acabat i ha decidit declarar el seu amor a en Pol, el seu amic de sempre. La mare crida la Rosa per esmorzar i li regala una brusa que la Rosa troba cursi i infantil i que desencadena una airada discussió.
A l'institut les coses no van millor: d'entrada ningú la felicita i, a més, el profesor l'acusa, juntament amb la Judit, d'haver copiat. La Judit l'obliga a mentir sota amenaces i el professor la castiga fent-la quedar fins a les cinc, justament l'hora que havia quedat amb en Pol...

Rosa

És una noia a qui no li agrada gens llevar-se d'hora per anar a l'institut, i li encanta mandrejar cinc minutets al llit abans de llevar-se.
El que sí que li agrada és estar-se asseguda llargues hores amb en Pol. Té dos anys més que ella, però li és igual.
La Rosa no sap què li passa, però és una noia que quan es marca un objectiu fa l'impossible per aconseguir-lo.
Avui fa tretze anys i s'ha proposat que ha de ser el dia més feliç de la seva vida. Ha decidit declarar el seu amor a en Pol; ell l'entén i vol estar al seu costat per sempre més.

Pol

És el millor amic de la Rosa. Té dos anys més que ella. Viu molt a prop de casa seva, per això quan els pares de la Rosa no podien cuidar-la la deixaven a casa d'en Pol. Els pares d'en Pol també deixaven el seu fill a casa de la Rosa. Es pot dir que han crescut junts, són com germans

Judit

Ja ha fet els tretze anys. Estudia amb la Rosa i a classe seu al seu costat. Al principi no l'importava perquè no es coneixien, de fet no coneixia a ningú. Els seus companys de l'escola o bé van anar a un altre institut o a una altra classe. Però ara que la coneix no la suporta.
A la Judit tampoc no li agrada la Rosa. Té més amics a l'aula, però com que la Rosa sempre porta els deures fets, la Judit se n'aprofita.

Mare de la Rosa

És una dona molt ocupada. Li hauria agradat tenir més fills, però va decidir amb el seu marit de només tenir-ne un per poder-li dedicar tot el temps possible. Però a l'empresa on treballa cada cop li donen més responsabilitats i no es pot permetre dir que no; tenen una hipoteca per pagar i volen que a la seva filla no li falti res.
Malgrat això, intenta ser com una amiga per a la Rosa.

Professor

Li agrada afavorir el bon clima a classe i creu molt en el diàleg, tan entre el professorat com entre els mateixos alumnes. Pensa que amb bona voluntat es poden resoldre tots els conflictes, i se sap posar molt en la pell dels altres.

Vols que fem aquest espectacle per a vosaltres?

Posa't en contacte amb nosaltres
Escriu-nos