Ara i aquí

Adreçat a l’alumnat de segon i tercer de l’ESO
Ara i aquí

Què és Ara i aquí?

És una obra de teatre on expliquem la història de dos personatges que es troben amb conflictes que els espectadors els hauran d’ajudar a resoldre:
Com es fa per assumir responsabilitats.
Pensar en les conseqüències dels propis actes.
El valor de l’esforç.
El paper que hi juguen les addiccions a l’hora de resoldre conflictes.

Sinopsi

Dues noies decideixen robar alcohol, emborratxar-se i prendre drogues per oblidar que han suspès el curs i que els seus pares no reaccionen com elles esperaven. Per diverses circumstàncies viuran uns moments desgraciadament inoblidables on es veuran obligades a mentir i ser còmplices d’una traïció.

Ara i aquí

Ara i aquí
Ara i aquí

Hem de formar al joves d’una manera lliure.
Seria estrany que un noi o noia no exigeix més "llibertat" de la que els pares li donen. Els joves s’han de formar perquè siguin lliures. Però el que els costa entendre és que la llibertat és per actuar a través d’unes normes que exigeix el fet de viure en comunitat . La llibertat que els nostres fills exigeixen avui, és una mena de llicència per fer el que els doni la gana, és a dir reaccionar a allò que els ve o no ve de gust fer segons el que la seva cultura o/i amics els conviden a fer. Però la veritable llibertat dels joves dependrà del grau d’autoconfiança . És a dir, la capacitat d’ autocontrol perquè els seus impulsos o apetències no determinin el cent per cent el que serà de la seva vida. Formar adolescents lliures exigeix als pares servir de controls externs mentre ells desenvolupen les seves controls interns, és a dir els criteris i la força de voluntat per governar-se per si mateixos. Imposar controls externs significa establir normes de disciplina en la família i fer-les complir, amb conseqüències clares per als que no les respecti. Gràcies als límits que aquestes regles imposen els pares a la conducta dels seus fills, els joves van aprenent a dominar els seus impulsos per obrar d'acord amb el que és correcte i apropiat. Moltes vegades es pensa que aquests límits els ha d’establir el mestre i això no és cert. El jove davant el professor actuarà d’acord amb els límits que aquest li ha marcat però en la vida els límits els marca l’entorn familiar. Els nens que creixen fent el que els ve de gust no només són un mal de cap per als seus pares i educadors, sinó que el maldecap és per a ells mateixos i acaben per no tenir autocontrol o força de voluntat, fet que els farà viure esclaus de les seves reaccions i els seus instints. Els joves són molt susceptibles i recorren al tabac, drogues o begudes alcohòliques per fugir de la realitat. D'altra banda, per formar fills lliures urgeix permetre'ls des de nens fer les seves coses i arreglar els seus problemes. Quan estem massa sobre per ordenar tot, solucionar tot i fer tot per ells, no els donem l'espai necessari perquè trobin qui són i per on van, ni perquè aprenguin a arreglar els seus problemes per si mateixos. A més, els impedim créixer amb confiança en si mateixos i en els seus qualitats i talents, i són aquests, no nosaltres, els que els permetran aconseguir les metes propostes en la vida.

Finalment, l’espectacle que us proposem ha de servir als vostres alumnes a obrir els ulls I posar sobre la taula els problemes que ells tenen I ajudar-los a adonar de les repercussions de les seves decisions. A Ara i aquí parlem de la llibertat de decisió però també posem en especial èmfasi les conseqüències de les decisions que es prenen a la vida i de com poden repercutir a ells mateixos i l’entorn. És com el joc del domino; movem una fitxa i repercuteix en les futures tirades, cau una fitxa en posició vertical i poden caure totes les altres. En aquest espectacle us oferim un espai pel diàleg en llibertat i per l’intercanvi d’informació dels vostres alumnes, d’aquesta manera els joves s’adonen que no estan sols davant les decisions i que tenen els seus companys que l’acompanyen i el poden ajudar a dubtar (en positiu) dels seus propis actes.

Vols que fem aquest espectacle per a vosaltres?

Posa't en contacte amb nosaltres
Escriu-nos